Дали има разлика между двата вида.... различават ли се тренировките и начините за подготовка на двата вида танцуване?
Аз мисля, че в повечето случаи хората отиват в залата за танци за да се научат да танцуват, да си прекарат приятно, да се срещнат или запознаят с хора, със сходни интереси, да изпитат удоволствие от всичко това. Може би това съвсем накратко е социалното танцуване? Там не трябва да се гонят спортни постижения и да се учат свръх трудни фигури и движения... В повечето случаи хората искат да им е забавно! Разбира се в този процес трябва и да се научат доста основни неща, за да не изглеждат нашите танци на нещо, което не знаем какво е, така че и учебния процес си е част от купона;-) В повечето случаи, се работи в групи, като и индивидуалните уроци също дават добър резултат!
А сега за Спортното танцуване? То преминава през фазата на социалното, или я прескача, ако е ясно на занимаващия се какво иска да постигне! Явяването на конкурс е фаза от подготовката на състезателя, в която може да се изпита всичко научено до този момент на практика в естествената среда. Именно състезаването с други състезателни двойки борещи се също за 1-то място ще ви даде отправната точка! Подготовката е доста по-сериозна и отговорна от тази в соц.танцуване. Груповите тренировки са по-малко, като се набляга на индивидуални (двойка) уроци и самоподготовка. Не е тайна, че спортното танцуване отнема доста време и пари...и силна воля, така че ако усещате, че можете да се преборите с това предизвикателство...напред към победите, качественото танцуване и спортно майсторство!
Някой да не е съгласен с мен??