започвам с румба, защото ми е един от по-любимите танци ( не, че се справям особено добре с него
)
Та ... Има едно яко парче на
Tina Turner - "Golden Eye" - в румба ритъм е (ако не е, живея в голямо заблуждение
). Мисля, че е страхотно. Идва малко бързичко, но ми харесва. Другите румби, които ми стоят постоянно в playlist-a са
Lara Fabian - "E ritorno da te" както и парчето на
Christina Aguilera - "El Beso Del Final"
За самба ... има една ... незнам как да я нарека - може би 'разновидност' на самба. При ударните инструменти се изучава като отделен ритъм, но мисля, че би трябвало да се танцува самба. Нарича се батукада - та са едни самби със специфично звучене, малко по-бързички и с мноооого ударни инструменти и перкусии. Има едно парче на
Kaoma - "Bantu". То започва като типична батукада, но после се изменя. Инак
Thievery Corporation имат едно парче, което се казва Batucada, мелодията е много известна и оригинала незная на кого принадлежи, но са ми попадали поне 3 варианта на различни изпълнители. Та тия ми харесват, но ако трябва да ги изпълянвам с тази бързина и всички baunce ми се струва или, че ще отиде по дяволите или за 1 мин ще съм гроги
Инак има една супер жива самбичка на
Davinia - Como quieres que te quiera. Тя ми е много любима, защото вкарва невероятно настроение.
За танго, парче N1е това:
Gotan Project - Vuelvo Al Sur. Аз имам някакъв ремикс, който звучи много красиво или поне на мен ми пасва като настроенията и усещанията за танго въобще.
Хайде стига толкова, че изписах света
Поздрави!