Аз гледам, че баница N8 вече има 2 гласа, което означава, че мога да кажа как става.
Всичко е много просто, за да си направите "ЕКО" баница. Поради липсата на време съкратих някои от продуктите.
Ето и оригиналната рецепта. Само момент да я снимам
Това е оригиналната рецепта горе, от опаковката на Юфката долу.
Аз използвах версията на "Пълнозърнеста" домашна юфка.
Не съм пържил нищо. Вместо тиква или ябълки сложих банани, защото както обясних нямаше време да рендосвам и пържа. Вместо захар - 2 лъжици мед..супени. Като пробвах, може май още 2 лъжици мед да се добавят
Сложих 3 яйца и 1 литър мляко, защото използвах пакет и половина юфка.
Но май се престарах, защото стана дебеличка и се пече по-бавно, така че се придържайте към оригиналните пропорции.
Пекохме повече от 30 мин, но като не спазвам дозите... първо с фолио отгоре, после запичане без фолио.
Става доста лесно.. ред юфка, ред плънка, и пак юфка и заливка.
Другия път ще си пробвам със сиренце и малко кашкавалче.
Да ви е вкусно.
ПС. В Била я има тази юфка, ако някой реши да си купува. Много често я ползвам за закуска и става за 5 мин.